Mont d’an endalc’had

Parti Socialiste (Frañs)

Eus Wikipedia
Ur pennad Parti Socialiste zo ivez.
Strollad sokialour
strollad politikel
Tachenn obererezhioùactivities of political organizations Kemmañ
Deiziad krouiñ4 Mae 1969 Kemmañ
Anv er yezh a orinParti Socialiste Kemmañ
Anv berrPS Kemmañ
DiazezerFrançois Mitterrand Kemmañ
PrezidantOlivier Faure Kemmañ
StadFrañs Kemmañ
Ezel eusProgressive Alliance, Socialist International Kemmañ
Political alignmentkleiz-kreiz, Tu-kleiz Kemmañ
Ideologiezh politikelsokial-demokratelezh, ekologiezh sokial, frankizouriezh sokial Kemmañ
Youth wingLuskad ar Sokialourien Yaouank Kemmañ
Furm lezennQ112177177 Kemmañ
Lec'h diazezAlfortville Kemmañ
Perc'henn war10 rue de Solférino, Paris Kemmañ
Sez sokialrue de Solférino Kemmañ
Raklec'hiet gantSFIO Kemmañ
Livroz Kemmañ
SRGB color hex tripletFF8080 Kemmañ
Lec'hienn ofisielhttps://www.parti-socialiste.fr/ Kemmañ
Rummad evit an iziliCategory:Socialist Party (France) politicians Kemmañ
Charter URLhttps://www.parti-socialiste.fr/wp-content/uploads/2016/01/Statuts-et-re%CC%80glement-2015-PS.pdf Kemmañ

Ur strollad politikel gall eus an tu kleiz eo ar Strollad sokialour gall[1], e anv ofisiel Parti Socialiste krouet e 1905. Anvet e oa SFIO neuze, ha deuet eo da vezañ ar Strollad sokialour, pe PS e 1969.

E penn ar gouarnamant gall eo bet etre 1981 ha 1986, hag adarre etre 1988 ha 1993, hag adarre etre 1997 ha 2002.

François Mitterrand zo bet prezidant Bro-C'hall etre 1981 ha 1995 ha François Hollande, prezidant etre 2012 ha 2017, a oa izili eus ar PS.

Listenn renerien ar PS :
1969-1971 : Alain Savary
1971-1981 : François Mitterrand
1981-1988 : Lionel Jospin
1988-1992 : Pierre Mauroy
1992-1993 : Laurent Fabius
1993-1994 : Michel Rocard
1994-1995 : Henri Emmanuelli
1995-1997 : Lionel Jospin
1997-2008 : François Hollande
2008-2012 : Martine Aubry
2012-2014 : Harlem Désir
2014-2017 : Jean-Christophe Cambadélis
2017-2018 : Rachid Temal (etrekarg)
2018- : Olivier Faure

War o lec'hienn ofisiel [1] e vez embannet palioù ar strollad.

Ezel eus PSE Strollad Sokialour European an hini eo.

E Bro Frañs[kemmañ | kemmañ ar vammenn]

E Breizh[kemmañ | kemmañ ar vammenn]

Liammoù diavaez[kemmañ | kemmañ ar vammenn]

Notennoù[kemmañ | kemmañ ar vammenn]

Strolladoù politikel e Breizh
Dileuridi e Parlamant Europa (3 diwar 732):

Strollad Sokialour (PS) (SSE, 2) · Unvaniezh evit ul Luskad Poblel (UMP) (SPE, 1)

Dileuridi e Kambr ar gannaded (36 diwar 577) :

Strollad Sokialour (PS) (19) · Ar Re C'hlas (1) · MoDem (1) · Kreiz Nevez (NC) (1) · Unvaniezh evit ul Luskad Poblel (UMP) (14)

Dileuridi er Sened (18 diwar 331):

Strollad Komunour Gall (PCF) (1) · Luskad Republikan ha Keodedour (MRC) (1) · Strollad Sokialour (PS) (6) · Unvaniezh evit an Demokratelezh C'hall (UDF) (3) | Unvaniezh evit ul Luskad Poblel (UMP) (7)

Dileuridi e Kuzul Rannvroel Breizh (83):

Strollad Komunour Gall (PCF) (4) · Rannvroelourien (3) · Strollad Sokialour (PS) ha tud nes (33 + 10) · PRG (3) · Les Républicains (LR) (12) · Kreiz (UDI, MoDem) (6) · Rassemblement National (12)

Dileuridi breizhat e Kuzul Rannvroel Broioù al Liger (35 diwar 93)

Europe Écologie (Ar Re C'hlas (4) · Strollad Sokialour (PS) (6+2) · Les Républicains (LR) (10+2) · Kreiz (UDI, MoDem) (7) · Rassemblement National (4)

Dileuridi er c'huzulioù meur breizhat (258):

Strollad Komunour Gall (PCF) (8) · Strollad Sokialour (PS) (121) · Strollad Radikal an Tu-kleiz (PRG) (3) · A-bep seurt, tu-kleiz (21) · Unvaniezh evit an Demokratelezh C'hall (UDF) (21) · Unvaniezh evit ul Luskad Poblel (UMP) (37) · A-bep seurt, tu-dehou (43) · Hep liv politikel (5)

Strolladoù broadelour breizhat:

CBIL · Emgann · Unvaniezh Demokratel Breizh (UDB) · Frankiz Breizh (steuziet) · Breizh Europa · Strollad Breizh · POBL · Adsav

Strolladoù bihan all a vez kavet e Breizh:

Anarkour : Kevredad Anarkour (FA) · Alternativenn diveliour (AL) · Tu-kleiz pellañ : Kevredad Komunour Dispac'helour (LCR) · Stourm Micherour (LO) · Strollad al Labourerien (PT) · Ekologour : Cap 21 · Luskad ekologour dizalc'h (MEI) · Remziad ekologiezh · An Alternatived · Tu-dehou pellañ : Luskad Evit Frañs (MPF) · A bep seurt : Chase, Pesketa, Natur hag Hengounioù (CPNT)