Parti Socialiste (Frañs)

Eus Wikipedia
Mont da : merdeiñ, klask
Strollad Sokialour
Le poing et la rose, logo du parti socialiste
Anv ofisiel ar strollad Parti socialiste
Kentañ sekretour Harlem Désir
Krouidigezh 1905 (SFIO)

1969 (PS)

Sez e Breizh
Ar strollad e Breizh
Aozadur rannvroel ar BREIS
Mouezh-aotreet Bernard Poignant
{{{option-3}}} {{{valeur-3}}}
{{{option-4}}} {{{valeur-4}}}
{{{option-5}}} {{{valeur-5}}}
{{{option-6}}} {{{valeur-6}}}
Prezidant ar strollad
e Kuzul Rannvroel Breizh Richard Ferrand
er Sened François Rebsamen
e Kambr ar Gannaded Jean-Marc Ayrault
er Parlament europat Hannes Swoboda
Ideologiezh Sokial demokratelezh
Kenvreuriadur european Strollad sokialour europat
Kenvreuriadur etrevroadel Etrevroadel sokialour
Livioù* roz, ruz
Lec'hienn internet www.groupe-ps-bretagne.org
gwelet ivez

Politikerezh Breizh
Kuzul Rannvroel Breizh
Strolladoù politikel Breizh


Ur strollad politikel gall eus an tu kleiz eo ar Parti Socialiste, pe PS, krouet e 1905, anvet SFIO neuze, ha deuet da vezañ ar PS e 1969.

Ur strollad a gleiz an hini eo, e penn ar gouarnamant eo bet adalek 1981 betek 1986, adalek 1988 betek 1993, hag adalek 1997 betek 2002.

François Mitterrand zo bet prezidant Bro-C'hall etre 1981 ha 1995 a oa ezel eus ar PS.

Listenn renerien ar PS :
1969-1971 : Alain Savary
1971-1981 : François Mitterrand
1981-1988 : Lionel Jospin
1988-1992 : Pierre Mauroy
1992-1993 : Laurent Fabius
1993-1994 : Michel Rocard
1994-1995 : Henri Emmanuelli
1995-1997 : Lionel Jospin
1997-2008 : François Hollande

War o lec'hienn ofisiel [1] e vez embannet palioù ar strollad

Ezel eus PSE Strollad Sokialour European an hini eo.


E Bro Frañs[kemmañ]

E Breizh[kemmañ]

Liammoù diavaez[kemmañ]

Strolladoù politikel e Breizh
Dileuridi e Parlamant Europa (3 diwar 732):

Strollad Sokialour (PS) (SSE, 2) · Unvaniezh evit ul Luskad Poblel (UMP) (SPE, 1)

Dileuridi e Kambr ar gannaded (36 diwar 577) :

Strollad Sokialour (PS) (19) · Ar Re C'hlas (1) · MoDem (1) · Kreiz Nevez (NC) (1) · Unvaniezh evit ul Luskad Poblel (UMP) (14)

Dileuridi er Sened (18 diwar 331):

Strollad Komunour Gall (PCF) (1) · Luskad Republikan ha Keodedour (MRC) (1) · Strollad Sokialour (PS) (6) · Unvaniezh evit an Demokratelezh C'hall (UDF) (3) | Unvaniezh evit ul Luskad Poblel (UMP) (7)

Dileuridi e Kuzul Rannvroel Breizh (83):

Strollad Komunour Gall (PCF) (6) · Unvaniezh Demokratel Breizh (UDB) (4) · Europe Écologie (Ar Re C'hlas (7) · Strollad Sokialour (PS) (40) · Bretagne Écologie (6) · Unvaniezh evit ul Luskad Poblel (UMP) (19) · Nouveau Centre (1)

Dileuridi breizhat e Kuzul Rannvroel Broioù al Liger (35 diwar 93)

Strollad Komunour Gall (PCF) (3) · Europe Écologie (Ar Re C'hlas (8) · Strollad Sokialour (PS) (13+1) · Unvaniezh evit ul Luskad Poblel (UMP) (6+4)

Dileuridi er c'huzulioù meur breizhat (258):

Strollad Komunour Gall (PCF) (8) · Strollad Sokialour (PS) (121) · Strollad Radikal an Tu-kleiz (PRG) (3) · A-bep seurt, tu-kleiz (21) · Unvaniezh evit an Demokratelezh C'hall (UDF) (21) · Unvaniezh evit ul Luskad Poblel (UMP) (37) · A-bep seurt, tu-dehou (43) · Hep liv politikel (5)

Strolladoù broadelour breizhat:

CBIL · Emgann · Unvaniezh Demokratel Breizh (UDB) · Frankiz Breizh (Steuziet) · Strollad Breizh · POBL · Adsav

Strolladoù bihan all a vez kavet e Breizh:

Anarkour : Kevredad Anarkour (FA) · Alternativenn diveliour (AL) · Tu-kleiz pellañ : Kevredad Komunour Dispac'helour (LCR) · Stourm Micherour (LO) · Strollad al Labourerien (PT) · Ekologour : Cap 21 · Luskad ekologour dizalc'h (MEI) · Remziad ekologiezh · An Alternatived · Tu-dehou pellañ : Luskad Evit Frañs (MPF) · Talbenn Broadel (FN) · A bep seurt : Chase, Pesketa, Natur hag Hengounioù (CPNT)